De ce casa din lemn

  De ce casa din lemn ?




Lemnul poate fi comparat cu otelul in ceea ce priveste rezistenta sa, sau cu piatra in ceea ce priveste longevitatea sa. Performantele fizice ale lemnului sunt superioare celorlalte materiale.  -Ecologic, durabil si estetic, lemnul confera o dimensiune umana arhitecturii locuintei.
Pentru a fi pe placul adeptilor respiratiei peretilor, lemnul este unicul material de constructii care respira si raspunde tuturor exigentelor materialelor de constructii: nu degaja gaz, praf, electricitate statica.
Tratat si montat corespunzator, lemnul nu produce igrasie si nu dezvolta colonii de insecte sau bacterii. Datorita calitatilor sale estetice si mecanice, lemnul se integreaza arhitectural atat in mediul urban cat si in cel rural. Fiind mai usoare decat constructiile din beton, structurile din lemn se adapteaza mai usor terenurilor dificile. Usor de prelucrat, lemnul face posibile modificarile structurale ale peretilor interiori, adaugarea de noi elemente de confort, adaugarea extensiilor, etc.
Lemnul este un material nobil si calduros. Performantele termice ale lemnului sunt extraordinare: poseda o capacitate de izolatie termica de 300 de ori mai mare decat a otelului si de 10 ori mai mare decat a betonului.
O casa din lemn este racoroasa vara si calduroasa iarna.
In ciuda ideilor preconcepute, lemnul este un material care are una dintre cele mai bune rezistente la foc. El nu creste riscul la incendii, din contra, el arde lent, fara a transmite caldura catre elementele inconjuratoare si fara a degaja fum toxic. Lemnul de tip TransilvaniEco casa este tratat si NU arde, deoarece contine o cantitate infima de oxigen (elementul care intretine arderea!).
Casele din lemn se construiesc mai repede decat cele din caramida traditionala sau din beton. Lemnul este un excelent regulator termic si higrometric si un bun izolator fonic. Lemnul se comporta extraordinar de bine la cutremure datorita elasticitatii sale, rezistand la cutremure de pana la 8,5 grade!
Sisteme de constructie case din lemn
Exista mai multe sisteme de constructii din lemn din care cele mai intalnite sunt:
1. Case cu structura din stalpi si grinzi din lemn masiv sau lemn lamelar.
2. Case din lemn masiv – peretii de rezistenta fiind alcatuiti din barne de lemn, asezate pe orizontala, gen cabana
3. Case din bustean rotund 15 -22 cm
4. Case din lemn tip sandwich a caror structura este constituita din pereti alcatuiti din grinzi si stalpi, inchise cu OSB pe ambele fete cu izolatie intre grinzi.

Avantajele caselor din lemn 
Casele din lemn sunt considerate ca fiind sanatoase pentru organismul uman. Se recomanda ca dormitoarele sa se construiasca din lemn pentru a permite o buna relaxare a organismului în timpul somnului.
Sunt calduroase iarna si racoroase vara, lemnul fiind un foarte bun izolator termic.
Se pot monta in zone in care nu se acorda avizul de mediu pentru o locuinta clasica deoarece casele din lemn sunt ecologice.
Prin constructia acestor case scapati de stresul de a organiza si monitoriza un santier pe terenul dumneavoastra
Nu mai aveti probleme cu deseurile care raman in urma santierului si va mentineti terenul curat.
Sunt usor de montat in zonele in care sunt greu de realizat locuintele clasice.
Se pot remonta pe alt amplasament la nevoie.
Sunt mai usor de intretinut si nu mai necesita renovari ulterioare.
Raportul pret/calitate este foarte avantajos.
Rezistenta la cutremur.  
Construiesti cu TransilvaniaECO casa vei avea o casa sanatoasa si eficienta.