Cum lucram

Panul tehnic TransilvaniaECO casa 



La casele din lemn TransilvaniaECOcasa fundatia este din beton cu izolatie din spuma poliuretanica de 3-5cm pe exterior, pentru mentinerea riscului de îmbolnăvire, igrasie sau mucegaiul care se vor dezvolta în lipsa izolaţiei la fundaţie. Datorita greutatii reduse a structurii, aceasta este mai economica decat fundatia unei case din zidarie sau beton.
Structura de rezistenţă este formată din dulapi de lemn cu sectiunea 50x150 mm situati la 50-60 cm unul de altul, peste care se aplica placi din(OSB) exterior15 mm si interior de 12 mm.
Pereţii exteriori de tip sandwich au grosimea 20-30 cm se realizeaza din dulapi de lemn 150 x 45 mm inchise cu OSB de 15-12 mm pe ambele feţe. (OSB, grinzi , fibra de celuloza gips-carton;)  in spatiul liber dinre grinzi este umplut cu izolatie termica din fibra de celuloza. Pentru realizarea casei eficiente energetic, la exterior se adauga 5cm spumapoliuretanica sau 8 cm polistiren espandat. 
Pereţii interiori 100x45mm grinzi la interior fibra de celuloza de 100 mm uneori pot fi placati cu OSB 10mm si cu gips carton. 
Planşeul peste parter se realizează din grinzi de 200x50mm la partea superioară se aplică o placă de OSB de 15-18 mm, care este plafonul peste parter, se aplică gips-carton care se prinde direct pe grinzile de planşeu sau prin intermediul unor rigle din lemn sau profile metalice.
Acoperişul va avea o structură de 150x45mm + 50×45 care poate fi tradiţională căpriori + cleşti sau grindă .
Dimensiunile şi distanţele dintre elementele de structură rezultă din calculul de rezistenţă .